Libanese Manoushe maken

2018-02-18T22:42:28+01:00Categories: Recepten|Tags: , , , , , |

Libanese Manoushe

Manoushe (Manousche, Mana’ish of Manakish) is een traditioneel Libanees gerecht. In Libanon wordt het gerecht dagelijks gegeten tijdens het ontbijt of de lunch. Het gerecht is daarnaast populair in Syrië, Jordanie en de Palestijnse gebieden. Het recept is eenvoudig om te maken en is voedzaam. Daarnaast zijn er meerdere topping variaties mogelijk en je kan ook sausjes toevoegen aan het gerecht.

  • 10

  • 60 minuten

  • Ontbijt of lunch

Voorbereiding Manoushe deeg kneden

Ingrediënten

  • 2 kilo bloem

  • 2 eetlepels gist

  • 1/2 theeglas Olijfolie extra vierge

  • 1 lepel zout

  • 2 lepels zout

  • 1 glas melk

  • 3 glazen water

Verhaal bij het recept

Bereiding

  1. Voeg de ingrediënten toe aan een grote kom of schaal.
  2. Vervolgens de deeg kneden tot een grote bal
  3. Voeg aan het einde nog een klein beetje olijfolie toe

Toppings Manoushe

Nadat je het deeg hebt laten rijzen, maak je er kleine balletjes van. Daarna ga je deze balletjes uitrollen tot een kleine bodem. De bodem van ons heeft de grootte van 1/4 pizza bodem. Nadat de bodem klaar is, voeg je een topping toe. Wij hebben drie toppings gebruikt voor de Manoushe. Een topping met gehakt en kruiden, een topping met tijm en een topping met kaas. De variant met tijm is erg lekker te combineren met een kopje thee (met suiker). Het is lekker om verschillende deze drie varianten te combineren. Daarnaast is het lekker om een sausje van mayo, yoghurt, knoflook en peterselie toe te voegen met een beetje rucola. Dit sausje hebben wij gebruikt bij de gehakt variant.

Samenvatting
recipe image
Recept
Manoushe
Auteur
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Hoeveel minuten het product koken/bakken
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)